Соломатіна відреагувала на передачу СБУ справи щодо НАЗК: «Яка доля чекає на нас і наші сім'ї?»

Читать на русском
Викривачі корупційних схем НАЗК й Адміністрації президента побоюються за безпеку своїх родин і планують звернутися до суду.
Ганна СоломатінаФото з відкритих джерел

Колишня керівниця департаменту фінансового контролю та моніторингу способу життя Ганна Соломатіна та екс-завідувачка сектору внутрішнього аудиту НАЗК Оксана Дівніч збираються оскаржити передачу провадження щодо злочинів Агентства із питань запобігання корупції від Національного антикорупційного бюро Службі безпеки України.

Про це Соломатіна написала на своїй сторінці в Facebook, звернувшись до адвокатів Майдану та міжнародних правозахисників із проханням допомогти підготувати позов проти ГПУ та САП, передає «Слово і Діло».

За її словами, передача провадження СБУ суперечить здоровому глузду, адже саме один із співробітників Служби повернув Соломатіній документи, які вона намагалася передати Генеральній прокуратурі.

«Як ви могли передати справу до СБУ, якщо знали, що викривачі дали свідчення на заступника начальника Управління СБУ Карпушина?! Саме Карпушин приніс назад пакет з документами про зловживання у НАЗК, який мій колега відвіз на Різницьку. Повернув незареєстрованим і сказав: не лізьте», – написала екс-чиновниця НАЗК.

За її словами, якщо слідство й надалі буде таким «неупередженим», на сім’ї викривачів компромату проти Корчак і Адміністрації президента чекає незавидна доля.

І начхати, чий ТрубаЛеонід Швець про розбірки ГПУ, НАЗК і НАБУ: не треба обманювати себе, ніби ті, хто зрадив одного разу, не зрадять двічі, диво й самообман – різні речі.

«Генеральний прокурор ще й написав Мустафі Найєму, що про пакет це неправда. Тобто Юрій Луценко, не заслухавши свідчень, не перевіривши факти, не ознайомившись із матеріалами справи, вже наперед упевнений, що свідки збрехали?», – зазначила Соломатіна.

Вона заявила, що, разом із іншими викривачами, буде домагатися повернення їхньої справи Національному антикорупційному бюро.

«Ми будемо боротися і домагатася повернення нашої справи до НАБУ. Ми віримо тільки детективам НАБУ. Нам байдуже, які там стосунки між НАБУ, САП чи НАЗК. Вони – єдині, кому ми віримо. І ми будемо працювати тільки з ними», – додала екс-посадовець НАЗК.

Із хронологією конфлікту НАБУ, НАЗК і Генеральної прокуратури, включаючи матеріали, озвучені Соломатіною 14 листопада, можна ознайомитися за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: