Стало відомо, як народні депутати контролюватимуть безпеку військових арсеналів

Читать на русском
Комітет Верховної Ради з питань безпеки і оборони складе графік відвідування народними депутатами арсеналів та складів Міністерства оборони.

Комітет Верховної Ради з питань безпеки і оборони складе графік відвідування народними депутатами арсеналів та складів Міністерства оборони.

Про це «Слову і Ділу» розповіла член комітету, народний депутат від фракції БПП Ірина Фріз.

Після інспекції відбудеться засідання комітету, присвячене ситуації на складах Міністерства оборони України.

«Ми домовилися, що складемо графік інспекцій складів Міноборони, які здійснять народні депутати в рамках парламентського контролю. І проведемо засідання за підсумками цих інспекцій. Тому що перш ніж обговорювати ситуацію, депутати мають побачити, чи є якісь порушення, проблеми. Почути скарги, пропозиції від людей, які безпосередньо займаються охороною складів, відповідають за їхню безпеку», – сказала Фріз.

Новобогданівка, Балаклія, Калинівка: історія пожеж на арсеналах зброї та обіцянки політиківПожежа в Калинівці вкотре вказала на слабке місце в обороні країни. Попри те, що таке трапляється далеко не вперше, висновки не зроблені.

Народний депутат нагадала, що члени парламентського комітету вже здійснили одну таку інспекцію. «За її підсумками була складена низка депутатських запитів. Тобто робота ведеться», – зазначила вона.

Нагадаємо, в жовтні комітет ВР з питань безпеки та оборони розглянув питання про надзвичайну ситуацію, яка сталася на складах боєприпасів Міноборони поблизу Калинівки на Вінниччині. Також депутати заслухали інформацію про використання коштів, виділених Міністерству оборони на розосередження озброєння та військової техніки, підвищення рівня захисту об'єктів зберігання боєзапасу ЗСУ після подій на військових складах поблизу населених пунктів Сватове та Балаклея.

На засіданні 18 листопада секретаріату комітету доручили підготувати закрите засідання щодо ситуації на складах, куди, як передбачається, будуть запрошені керівництво Міноборони та Генерального штабу. Як вже повідомляло «Слово і Діло», один із членів комітету, народний депутат Дмитро Тимчук звернув увагу на необхідність запровадження депутатського контролю за ситуацією на військових складах.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: