Вибухи в Калинівці: депутати хочуть заслухати звіт Генштабу щодо розслідування інциденту

Читать на русском
Комітет ВР з питань нацбезпеки й оборони заслухає в закритому режимі інформацію Генштабу щодо розслідування вибухів на складах.
Дмитро ТимчукФото з відкритих джерел

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони заслухає в закритому режимі інформацію Генштабу щодо розслідування вибухів на складах.

Про таке рішення комітету «Слову і Ділу» розповів його член, народний депутат Дмитро Тимчук.

«Дане доручення секретаріату підготувати таке засідання. Можливо, воно відбудеться наступного тижня, можливо, на наступному пленарному тижні – на початку грудня. Ще 25 жовтня Генеральний штаб пообіцяв надати нам інформацію щодо розслідування вибухів на складах. І не тільки з приводу НП в Калинівці, але і по інших – у Балаклії, Сватовому. І нам би хотілося розуміти, як ідуть справи. Тому що крім Генштабу, як ми знаємо, цим (розслідуванням – ред.) займається ще й військова прокуратура. А вони ще жодної справи до кінця не довели. Тому незрозуміло, хто за що буде відповідати, або ми вже склали руки і вже ніхто ні на що не відповідає», – сказав він.

Народний депутат нагадав, що після вибухів складів у Калинівці ставилося питання про відставку начальника Генерального штабу. «А зараз уже ніхто нічого не ставить. Громадськість пошуміла й забула, два місяці минуло, ніхто не покараний. Притому, що безвідповідальність створює чудові умови, щоб такі події відбувалися раз по раз», – констатував Тимчук.

Нагадаємо, раніше парламентарі запропонували здійснювати депутатський контроль над роботою всіх військових складів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: