Пожежа в Калинівці: офіцера зобов'язали сплатити штраф

Читать на русском
Офіцера військової частини в Калинівці оштрафували на 2465 гривень за неналежне виконання своїх обов'язків, що могло спричинити за собою пожежу на складі боєприпасів у вересні цього року.

Офіцера військової частини в Калинівці оштрафували на 2465 гривень за неналежне виконання своїх обов'язків, що могло спричинити за собою пожежу на складі боєприпасів у вересні цього року.

Про це йдеться в повідомленні військової прокуратури Центрального регіону України, передає «Слово і Діло».

Відзначається, що вказаний офіцер дозволив пройти стороннім людям на територію частини, де зберігалися боєприпаси.

Вибухи в Калинівці: ворог намацав слабке місцеЖурналіст Денис Попович відстежив, як розгорталася ситуація в Калинівці, та проаналізував можливі причини й наслідки вибухів.

«Встановлено, що вказаний старший офіцер, будучи військовою службовою особою, порушив статутні вимоги, 26 вересня 2017 неналежно виконував свої службові обов'язки щодо здійснення контролю за станом пропускного режиму, дотримання порядку допуску особового складу і техніки на адміністративно-господарську і технічну територію зазначеної військової частини, в результаті чого працівниками приватного підприємства, зокрема, було здійснено переміщення заборонених легкозаймистих речовин і пожежонебезпечних предметів на технічну територію військової частини, де безпосередньо зберігалися боєприпаси до танкових гармат», - йдеться в повідомленні.

9 листопада щодо нього було складено адмінпротокол за ч.2 ст.172-15 КУпАП «Недбале ставлення до військової служби», а на наступний день суд ухвалив залучити його до адміністративної відповідальності зі сплатою штрафу в розмірі 2465 грн.

Раніше стало відомо, коли в РНБО обговорять безпеку на військових складах.

Нагадаємо також, що генпрокурор Юрій Луценко озвучив основну версію вибухів в Калинівці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: