Вибухи в Калинівці: депутати придумали, як запобігти трагедіям

Читать на русском
Комітет з питань національної безпеки і оборони хоче організувати депутатський контроль над роботою військових складів.

Комітет з питань національної безпеки і оборони хоче організувати депутатський контроль над роботою військових складів.

Як розповів «Слову і Ділу» член комітету, народний депутат Дмитро Тимчук таке рішення було прийнято на засіданні комітету 17 листопада, під час обговорення ситуації, пов'язаної з вибухами на артскладах.

Новобогданівка, Балаклія, Калинівка: історія пожеж на арсеналах зброї та обіцянки політиківПожежа в Калинівці вкотре вказала на слабке місце в обороні країни. Попри те, що таке трапляється далеко не вперше, висновки не зроблені.

«Комітет має намір працювати системно, щоб запобігти подібним надзвичайним ситуаціям у майбутньому. Ми з Тетяною Чорновіл відвідали 6 арсенал, написали депутатські запити в Міноборони і Генштаб. З перерахуванням всіх недоліків, які були виявлені і проханням до Міноборони і Генштабу вжити заходів. Прийшла відповідь, де чітко розписано, що і коли буде зроблено. Пізніше я вийшов на зв'язок з керівництвом арсеналу і мені розповіли, що дійсно, пішов рух, почали щось робити», - сказав Тимчук.

«На засіданні комітету зазначалося, що нам, напевно, потрібно скласти графік і зробити такі інспекції систематичними. Але при цьому працювати також і в інших напрямках. У тому числі контролювати, щоб розслідування, які проводять в Генштабі та військовій прокуратурі були доведені до кінця, щоб більше не повторювалися Балаклеї і Калинівки», - продовжив нардеп.

Нагадаємо раніше, в Комітеті нацбезпеки і оборони вирішили заслухати на своєму засіданні інформацію керівництва Міноборони щодо розслідування вибухів на складах в Калинівці, Балаклії і Сватове.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: