СБУ затримала організаторів фейкових протестів

Читать на русском
Служба безпеки України затримала жителя Львівської області за організацію псевдопротестних акцій у західному регіоні за російським сценарієм.

Служба безпеки України затримала жителя Львівської області за організацію псевдопротестних акцій в західному регіоні за «російським сценарієм».

Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ, повідомляє «Слово і Діло».

У СБУ стверджують, що затриманий отримав завдання від російського куратора організувати «фейкові» акції протесту на заході України, а також у Київській області.

Державне бюро розслідувань: структура та основні функціїРозповідаємо, що собою являтиме Державне бюро розслідувань, директором якого нещодавно був обраний Роман Труба.

«Досудовим слідством здобуто докази, що «фейкові» акції фінансувалися російськими кураторами. На проведення однієї «акції» виділялося від чотирьох до десяти тисяч доларів США. Організатор збирав групи з малозабезпечених категорій громадян, контролював виготовлення і поширення агіток із закликами виходити на мітинги, підбурювали населення до масових заворушень», - йдеться в повідомленні.

У відомстві стверджують, що за сценарієм однієї з таких псевдопротестних акцій в Рівненській області «мітингувальники» повинні були вимагати автономію для регіону.

«На Рівненщині, зокрема, кремлівськими пропагандистами був розроблений сценарій штучних протестів для «боротьби з бурштинової мафією» з акцентом ніби на неконтрольованості владою видобутку сонячного каменю. У разі ігнорування вимог «мітингувальників», вони, за сценарієм, повинні вимагати повну автономію регіону», - заявили в СБУ.

Затриманий був узятий під варту, йому було оголошено про підозру по ст. 110 КК «Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України».

Раніше СБУ видворила чергового російського пропагандиста.

Також нагадаємо, що СБУ ліквідувала хакерів, які обкрадали киян.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: