У САП пояснили, чому просили передати справу НАЗК до СБУ

Читать на русском
В Антикорупційній прокуратурі зазначають, що одним із потерпілих у справі Нацагентства є перший заступник голови Антикорупційного бюро.
Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП)фото: Олег Новіков (Слово і Діло)

Справу щодо нібито фальсифікацій перевірок електронних декларацій Національним агентством з питань запобігання корупції передали до Служби безпеки України через конфлікт інтересів, тому що згідно зі свідченнями, одним із потерпілих є перший заступник директора Національного антикорупційного бюро Гізо Углава, який має стосунок до органу досудового розслідування.

Такий коментар журналісту «Слова і Діла» надали в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі на запитання щодо передачі так званої справи НАЗК до Головного слідчого управління СБУ.

«На підставі заяви Ганни Соломатіної 10 листопада 2017 року НАБУ розпочате відповідне кримінальне провадження. Водночас у зв'язку з тим, що згідно з її ж свідченнями, одним із потерпілих від нібито незаконних дій членів НАЗК є перший заступник директора НАБУ Гізо Углава, з метою усунення можливого конфлікту інтересів і неупередженості слідства генеральним прокурором Юрієм Луценком за клопотанням САП 17 листопада 2017 року підслідність у провадженні визначена за ГСУ СБУ», – наголосили в прокуратурі.

У САП додали, що на відміну від Углави, інший фігурант провадження, а саме начальник другого управління Головного управління з боротьби проти корупції та організованою злочинністю СБУ Сергій Карпушин, через обійману посаду не має жодного стосунку до підрозділу досудового розслідування, тому про конфлікт інтересів у цій ситуації не йдеться.

Нагадаємо, екс-керівник департаменту фінансового контролю Нацагентства Ганна Соломатіна заявила, що НАЗК та АП фальсифікують результати перевірок декларацій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: