СБУ затримала громадян РФ, яких розшукував Інтерпол

Читать на русском
Служба безпеки України затримала двох громадян РФ, які перебувають в міжнародному розшуку за вчинення особливо тяжких злочинів.

Служба безпеки України затримала двох громадян РФ, які перебувають в міжнародному розшуку за вчинення особливо тяжких злочинів.

Про це повідомляє прес-служба відомства, передає «Слово і Діло».

Один із затриманих причетний до вбивства американського журналіста Пола Хлєбнікова в 2004 році і представника уряду Чечні.

«За інформацією Інтерполу, іноземець брав участь у скоєнні ряду замовлених вбивств, зокрема, головного редактора російського видання «Форбс»- громадянина США Пола Хлєбнікова та заступника голови-керівника апарату уряду Чеченської Республіки в 2001-2003 роках. За оперативною інформацією спецслужби, після втечі з Росії затриманий перебував у складі організованого злочинного угруповання, яке в Україні займалося вимаганням грошей у приватних підприємців», - йдеться в повідомленні.

Другий затриманий росіян був оголошений в міжнародний розшук за вчинення злочинів у країнах Євросоюзу і в 2013 році втік під час судового засідання.

«За інформацією Інтерполу стало відомо, що в 2013 році підсудний росіянин за допомогою свого спільника втік із приміщення залу суду міста Сандвік у Норвегії», - додали в СБУ.

На даний момент вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу і можливої ​​екстрадиції.

Раніше повідомлялося, що СБУ видворила з України 8 громадян Грузії.

Нагадаємо також, що в СБУ встановили, звідки надходять дзвінки про «замінування».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: