Луценко передав справу щодо фальсифікацій у НАЗК до рук СБУ

Читать на русском
Кримінальне провадження щодо керівництва НАЗК за фактами, оприлюдненими Ганною Соломатіною, забрали у НАБУ і передали до СБУ.

Кримінальне провадження щодо керівництва НАЗК за фактами, оприлюдненими Ганною Соломатіною, забрали у НАБУ і передали до СБУ.

Про це повідомив народний депутат Мустафа Найєм на своїй сторінці в Facebook, пише «Слово і Діло».

За його словами, таке рішення ухвалив генеральний прокурор Юрій Луценко.

«На ділі це означає, що в подальшому всі процесуальні дії щодо цієї справи, зокрема, обшуки в НАЗК, виїмка документів, допити співробітників агентства і адміністрації президента будуть проводити співробітники Служби безпеки», - пояснив Найєм.

Також він вважає, що такі дії є прямим порушенням Кримінально-процесуального кодексу і прямим конфліктом інтересів.

«Мало того, що це є прямим порушенням Кримінально-процесуального кодексу, це ще і прямий конфлікт інтересів, який в Генпрокуратурі не побачили. Нагадаю, в тому числі колишній співробітник НАЗК повідомляла, що Нацагентство щодо запобігання корупції безпосередньо курується співробітниками адміністрації президента», - зазначив він

НАЗК: Соломатіну звільнили ще в жовтніГанна Соломатіна більше не очолює департамент фінансового контролю і моніторингу способу життя НАЗК, а її заяви розгляне суд.

Генпрокурор Юрій Луценко прокоментував цю публікацію і заявив, що кримінальне провадження передали від НАБУ до СБУ, щоб уникнути конфлікту інтересів в слідчих діях підлеглих.

«Соломатіна заявила про маніпуляції з перевіркою в тому числі Г. Углава, одного з керівників НАБУ. Щоб уникнути конфлікту інтересів в слідчих діях підлеглих йому детективів САП звернулася до мене зі зміни підслідності за СБУ», - повідомив Луценко.

Також він зазначив, що заяви Соломатіної «про її зверненні до ГПУ не відповідають дійсності».

Як відомо, 14 листопада керівник департаменту фінансового контролю Національного агентства з попередження корупції Анна Соломатіна звинуватила главу НАЗК Наталю Корчак у фальсифікаціях перевірок електронних декларацій.

Пізніше в НАЗК повідомили, що мають намір оскаржити в суді звинувачення у фальсифікаціях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: