Наступного року Україна відзначатиме ювілей походу на Москву

Читать на русском
Наступного року Україна на державному рівні відзначатиме річницю походу гетьмана Петра Конашевича-Сагайдачного на Москву.

Наступного 2018 року Україна на державному рівні відзначатиме річницю походу гетьмана Петра Конашевича-Сагайдачного на Москву, ювілей тризуба як державного герба нашої держави та гривні як грошової одиниці.

Як розповів «Слову і Ділу» народний депутат Віктор Єленський («Народний фронт»), така пропозиція міститься в проекті постанови Верховної Ради «Про відзначення пам'ятних дат і ювілеїв у 2018 році», поданій до парламенту.

«Наступний рік визначний для нашої країни, тому що на нього припадає багато свят, пов’язаних із подіями в Україні в 1918 році. Зокрема, це сто років гривні, сто років тризубу як державному гербу УНР. Хоча ми знаємо, що історія гривні та тризуба сягає часів князівства, їхнє затвердження, як символів новітньої української державності – це визначна подія. Звичайно, ми маємо відсвяткувати її на державному рівні», – сказав Єленський.

За його словами в 2018 році пропонується також відзначити на державному рівні сторічний ювілей проголошення держави гетьмана Скоропадського, створення військово-морського флоту України, прикордонних військ, Національної бібліотеки імені Вернадського та Академії наук України. «До речі, наступного року святкує сторічний ювілей і президент Академії Наук Борис Патон. Він ровесник Академії», – нагадав Єленський.

У постанові щодо святкування на державному рівні також пропонується відзначити інші події, пов’язані з історією нашої країни. Зокрема, святкуватиметься 400 років із часу походу на Москву гетьмана Сагайдачного, 100 років зі дня визволення Криму від більшовиків та сто років із дня ухвалення резолюції про об’єднання Кубанської Народної Республіки та Української Народної Республіки.

Як розповів Єленський, проектом постанови, серед іншого, НБУ рекомендовано виготовити й ввести в обіг ювілейні монети, присвячені пам’ятним датам та ювілеям 2018 року.

Раніше нардеп уже повідомляв про те, що в парламенті готують важливі зміни до закону про релігію.

Нагадаємо, що в Україні перенесли день ВДВ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: