В'ятрович знову взявся за переформатування свят

Читать на русском
В Україні планується переформатування 8 березня з Міжнародного жіночого дня на День боротьби за права жінок, причому запропоновано позбавити його статусу вихідного.

В Україні планується переформатування 8 березня з Міжнародного жіночого дня на День боротьби за права жінок, причому запропоновано позбавити його статусу вихідного.

Про це повідомив директор Українського інституту Української пам'яті Володимир В'ятрович, передає Главред, пише «Слово і Діло».

Вихідні та свята в Україні: скільки будемо відпочивати в 2017 роціУ сумі державні свята та вихідні в 2017 році складуть 116 днів. Крім того, кожен українець, що працює, має право на 24 дні оплачуваної відпустки.

Також, за словами В'ятровича, святом залишиться 1 травня, але не як Міжнародний день солідарності трудящих, а День праці. Крім того, залишено в силі пропозицію про перенесення вихідного з 9 травня на 8 травня.

«Зараз ми подали цей законопроект на затвердження Кабміну, але, на жаль, він поки не затверджений, тому що він отримав зауваження з боку Міністерства культури», - розповів він.

Чи відмовиться Україна від 8 березня та 9 травня: за і проти скасування червоних днів календаряПолітичний експерт поділився міркуваннями щодо ініціативи скасування радянських свят та вихідних, зокрема 8 березня, 1 та 9 травня.

В'ятрович зазначив, що якщо отримати схвалення Кабміну не вдасться, то даний законопроект не зможе отримати статус урядового, але буде поданий на розгляд Верховної Ради як звичайний депутатський.

«Я вважаю, що для країни це буде дуже важливий крок вперед. Це - продовження декомунізації. Тому що ми нарешті повинні припинити жити синхронно з державою-агресором», - додав він.

Раніше В'ятрович назвав умову перегляду відносин між українцями і росіянами.

Нагадаємо, також він прокоментував можливу заборону його в'їзду до Польщі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: