1 вересня – не свято. У кого з відомих політиків іще немає дітей

Читать на русском

Культ родини в політиці – один із найбільш стійких. Дехто із відомих політиків приховує свою сім’ю від сторонніх очей, хтось – навпаки перетворює особисте життя на шоу, для декого родина – важлива складова не лише іміджу, але й професійного успіху. Про родинні зв’язки в українській політиці ми вже неодноразово писали. Проте є люди, які власним прикладом спростовують стереотип про те, що успіх у політиці повинен обов’язково підкріплюватися зразково-показовою родиною і наявністю дітей.

Сьогодні, коли натовпи українських високопосадовців засвітилися на першовересневих лінійках як офіційні особи або ж як батьки (а дехто навіть дуже детально розповів про це в соцмережах), «Слово і Діло» вирішило побути трішки таблоїдом і, відхилившись від традиційної теми політиків на перших дзвониках, розповісти про тих людей, які поки що як батьки свята першого вересня не пізнали.

В Україні, наприклад, за сімома печатями приховують своє особисте життя віце-спікер парламенту Оксана Сироїд, губернатор Харківської області Юлія Світлична та міністр юстиції Павло Петренко. На противагу їм, в. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун свого чоловіка від громадськості не ховає, адже він також є публічною особистістю – в Україні його знають передусім як засновника проекту Babylon'13. Проте усіх цих українських політиків об’єднує одне – у них немає дітей.

В принципі, для світової політики це не дивина. Так, наприклад, дітей немає у найвпливовішої жінки-політика у світі Ангели Меркель. Сама канцлер Німеччини якось розповіла в одному з інтерв’ю, що була не проти материнства. «Я не виключала таку можливість, але не вийшло. А коли зайнялася політикою, мені було 35 років, і я вже не ставила собі це питання», – пояснила вона. Зважаючи на особисту скромність пані Меркель, чоловік котрої Йоахім Зауер навіть не був присутній на її інавгурації, аби не приковувати зайву увагу преси, – таке зізнання виглядає досить відвертим.

Хто Ви зі світових політиків? ТЕСТМи звикли думати, що світові політичні лідери – це небожителі, які не мають недоліків і людських слабкостей. «Слово і Діло» добряче покопирсалося в біографіях і політичних програмах сильних світу цього і може з упевненістю сказати, що це не так. Переконайтеся самі!

Новоспечений же президент Франції Еммануель Макрон, навпаки, своє приватне життя особливо не приховує. Якщо згадати історію Ніколя Саркозі, то в принципі стає зрозуміло, що для господарів Версальського палацу ця тема геть не є табуйованою. Хоча у дружини Макрона Бріжит є діти та навіть онуки від першого шлюбу, спільних дітей пара не має.

Ще одна впливова жінка-політик, яку давно записали у чайлдфрі – прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей. Друга в історії Об’єднаного Королівства жінка-прем’єр давно заміжня, але з дітьми чомусь не склалося. І хоча сама Мей ніколи не обговорює цю тему публічно, вона завжди позиціонувала себе як амбітний політик і мріяла стати другою Маргарет Тетчер (що, у певному сенсі, й відбулося), тож, імовірно, родина не була пріоритетом для неї.

Також не має дітей досить добре відомий українцям прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте. Більше того, голландський політик навіть не одружений (і ніколи не був). На запитання про особисті плани сам 50-річний Рютте відповідає, що колись у нього буде і дружина, і діти, однак поки що часу на що-небудь, крім політики, у нього немає.

Кохання і влада: найвідоміші шлюби в українській політиціУ День закоханих «Слово і Діло» склало список найвідоміших пар в українській політиці. Бізнесмени, телеведучі, викладачі, фотомоделі – ми вирішили з’ясувати, з ким пов’язали своє життя провідні українські політики і чим займаються їхні другі половинки.

Ще більш дивовижна історія у прем’єр-міністра Люксембургу Ксав’є Беттеля. Його другою половинкою є… чоловік на ім’я Дестеней Готьє. Річ у тім, що в Люксембургу дозволені одностатеві шлюби. У цій крихітній країні одностатеві пари можуть всиновлювати дітей, але глава її уряду такою можливістю поки що не скористався.

До слова, у попередника Беттеля на посаді прем’єра Люксембургу, Жана-Клода Юнкера також немає дітей. Щоправда, у чинного президента Єврокомісії сексуальна орієнтація цілком традиційна. Він також дуже обережно й неохоче розповідає про свою сім’ю, але, попри відсутність дітей, їхню з дружиною Крістіан Фрізінг пару вважають зразково міцною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: