У штабі АТО заявили про загострення ситуації на Донбасі

Читать на русском
Протягом неділі, 12 листопада, незаконні збройні формування 23 рази порушили перемир'я - майже в половині випадків сили АТО давали противнику адекватну відповідь.

Протягом неділі, 12 листопада, незаконні збройні формування 23 рази порушили перемир'я - майже в половині випадків сили АТО давали противнику адекватну відповідь.

Як повідомив прес-центр штабу АТО, в результаті ворожих обстрілів жоден український військовослужбовець не постраждав, пише «Слово і Діло».

План США для Донбасу: чи прийме Росія невигідний для себе сценарійЖурналіст Денис Попович оцінив чинники, які тиснуть на Росію в питанні Донбасу й можуть змусити РФ піти на поступки.

На Луганському напрямку ще на зорі ворог зі стрілецької зброї і гранатометів обстріляв позиції українських захисників біля Кримського, після обіду - випустив 4 міни калібру 82мм. Міномети такого ж калібру були застосовані неподалік Зайцевого і Луганського, що на Світлодарській дузі.

На підступах до Донецька противник застосував піхотне озброєння біля Авдіївки, Пєсків, Новоселівки Другої і Мар'їнки.

Карта АТО: ситуація на сході України на 12 листопадаСитуація на сході країни станом на 00:00 12 листопада 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Неподалік Маріуполя бойовики застосували міномети калібру 120 мм, стрілецьку зброю, гранатомети і озброєння БМП біля Водяного. З 120-ти і 82мм мінометів були обстріляні сили АТО в районі Гнутове, а зі стрілецької зброї і гранатометів - захисники Миколаївки, Березового, Новотроїцького, Старогнатівки і Павлопіля.

«Ситуація в районі проведення АТО залишається напруженою. Оперативна обстановка зберегла тенденцію до загострення. Російсько-терористичні війська і далі не виконують всі зобов'язання в рамках останніх домовленостей щодо дотримання перемир'я», - відзначили в штабі.

Раніше повідомлялося, на Донбасі чоловік підірвався на розтяжці.

Нагадаємо також, в Генштабі повідомили про плани інспекторів з США відвідати Донбас і Крим.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: