У Раді пропонують дозволити спецрозвідку в мирний час

Читать на русском
Автори пропонують внести зміни до закону про оборону з метою підвищення ефективності підготовки держави до оборони.

У Верховній Раді зареєстрували законопроект, який передбачає проведення розвідувальної та інформаційно-аналітичної діяльності в мирний час.

Про це йдеться в законопроекті №7272 спікера ВР Андрія Парубія, депутатів Ірини Фріз та Юрія Берези, передає «Слово і Діло».

Автори пропонують внести зміни до закону «Про оборону» з метою підвищення ефективності підготовки держави до оборони.

Документом пропонується закріпити, що приготування держави до оборони в мирний період має включати також проведення спеціальної розвідки та інформаційно-аналітичної діяльності. Завданням законопроекту є «забезпечення обороноздатності України, її готовності до відбиття зовнішньої агресії до безпосереднього вторгнення противника».

«Метою законопроекту є надання законних підстав для ведення спеціальної розвідки відповідними підрозділами в період підготовки держави до оборони, а також проведення військових інформаційно-психологічних операцій», – йдеться в пояснювальній записці.

Також зазначається, що ухвалення проекту закону не потребуватиме додаткових витрат із бюджету.

Верховна Рада на пленарному тижні 14-17 листопада розгляне проект державного бюджету на 2018 рік, у порядку денному також аграрний блок і низка питань про транспорт.

Раніше Парубій розповів, коли ВР розгляне реінтеграцію Донбасу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: