Порядок денний Ради на тиждень: держбюджет та аграрні питання

Читать на русском
Верховна Рада на пленарном тижні 14-17 листопада розгляне проект державного бюджету на 2018 рік, у порядку денному також аграрний блок і низка питань про транспорт.

Верховна Рада на пленарном тижні 14-17 листопада розгляне проект державного бюджету на 2018 рік, у порядку денному також аграрний блок і низка питань про транспорт.

Про це йдеться в плані роботи парламенту, передає «Слово і Діло».

Крихкий баланс: як конфлікт «Порошенко-Аваков» позначиться на долі коаліціїІсторія єдності коаліції цього тижня постане з новою актуальністю. Чи вдасться остаточно не сваритися Народному фронту й БПП та якими є можливі сценарії подальшого розвитку подій, розбирався політолог Олександр Радчук.

У вівторок, 14 листопада, депутати спочатку розглянуть питання аграрної політики, потім спробують включити до порядку денного сесії декілька питань (зокрема, щодо санкцій проти тих, хто ухиляється від аліментів). Потім планують перейти до питань державного бюджету України на 2018 рік. Крім того, вирішать, чи оголошувати 25 грудня вихідним у зв'язку з католицьким Різдвом. Також у плані роботи – законопроект про особливості надання психіатричної допомоги. В кінці дня спробують перейменувати низку населених пунктів.

Пленарна середа традиційно розпочнеться з ратифікацій – зокрема, з Міжнародним банком реконструкції та розвитку. У плані роботи – декілька проектів постанов, серед них – про присудження премії ВР найталановитішим молодим ученим у галузі фундаментальних і прикладних досліджень у 2016 та 2017 роках. У другій половині дня відбудуться парламентські слухання на тему «Формування і реалізація державної молодіжної політики в Україні в умовах децентралізації».

Виборча реформа: чи допоможе це оновити парламентПарламентарі підтримали зміни виборчих правил у першому читанні. Чи допоможе це запустити процес оновлення українського парламенту, міркували експерти.

Зміни до Митного кодексу про примусове виконання постанови органу доходів і зборів або суду про накладення штрафу розглянуть у четвер, 16 листопада. Також запланований блок питань транспорту. Крім того, на порядку денному проект закону про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків під час проходження військової служби в Збройних силах України та інших військових формуваннях.

П'ятниця, 16 листопада, – день години запитань до уряду та розгляду двох законопроектів у першому читанні.

Нагадаємо, 9 листопада Верховна Рада відкликала нардепа від Радикальної партії Сергія Рибалку з посади голови комітету ВР України з питань фінансової політики та банківської діяльності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: