У Раді хочуть скасувати закон про призначення «ручних» губернаторів

Читать на русском
Депутатка від Батьківщини Альона Шкрум зареєструвала проект постанови про скасування ухваленого законопроекту про внесення змін до закону про держслужбу.

У Верховній Раді зареєстрували проект постанови про скасування ухваленого 9 листопада законопроекту про внесення змін до закону про держслужбу.

Проект постанови 7126-п зареєструвала депутатка від «Батьківщини» Альона Шкрум, яка виступала категорично проти змін, передає «Слово і Діло» з посиланням на сайт Ради.

Без розгляду цієї постанови спікер парламенту не може підписати ухвалений законопроект.

Як відомо, Верховна Рада голосами БПП, НФ, «Волі народу», «Відродження» та позафракційних підтримала в цілому зміни до закону про держслужбу.

Зокрема, зміни передбачають виведення із закону про держслужбу керівників місцевих держадміністрацій, їхніх перших заступників та заступників. Також головам місцевих держадміністрацій дозволяється займатися політичною діяльністю. Зміни передбачають, що призначатимуться вони напряму президентом, а не на конкурсній основі, як це передбачає закон про держслужбу.

Також Верховна Рада 10 листопада розгляне проект постанови 6327-П, яким пропонується скасувати в цілому медичну реформу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: