Нацрада проведе позапланову перевірку одного з телеканалів

Читать на русском
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу Інтер.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу «Інтер».

Про це повідомляється на офіційному сайті Нацради, пише «Слово і Діло».

Порушення мовних квот: що загрожує «Інтеру» та чи є управа на телеканалНа українському радіо й ТБ начебто діють мовні квоти, але російські пісні продовжують лунати, а вітчизняні телеканали транслюють російський продукт. Зокрема, найбільше порушує вимоги телеканал Інтер. Чи будуть наслідки для телеканалу, з’ясовували експерти.

Питання про випуск телеканалом «Інтер» передачі, героїнею якої стали 12-річна школярка та її мати зі Львівської області, Нацрада розглянула 19 жовтня на засіданні й дійшла висновку, що під час передачі «Стосується кожного» була поширена конфіденційна інформація про дитину та розкриті її персональні дані.

«Крім того, в ефірі фактично відбувався допит дівчинки, під час якого ведучий намагався з'ясувати в неї, хто є батьком дитини та що і як із нею відбувалося в інтимних відносинах з тією особою. Така ситуація не могла не завдати повторної травми дитині. Це є прямим порушенням журналістських стандартів та основоположних норм, прописаних у Конвенції ООН про права дитини та Європейській конвенції про права людини», – йдеться в повідомленні Нацради.

Раніше повідомлялося, що Рада має намір спростити правила українського мовлення в ОРДЛО.

Нагадаємо, Нацрада вже перевіряла «Інтер» на дотримання «українських квот».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: