Закон про мовні квоти: один із телеканалів змінює програмну концепцію

Читать на русском
Член Нацради Сергій Костинський припустив, що зміни пов'язані з вимогою закону про квоти державної мови на телебаченні.

Телеканал «Інтер» (ПрАТ «Телеканал «Інтер»), на якому Нацрада з питань телебачення і радіомовлення планує позапланову перевірку, змінює програмну концепцію.

Про це повідомив член Нацради Сергій Костинський на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Переоформили ліцензії «Інтера», зокрема в частині зміни програмної концепції. В ефірі телеканалу більш ніж удвічі зменшується частка фільмів і збільшується частка інформаційно-аналітичних, публіцистичних, науково-просвітницьких передач», – зазначив він.

Костинський припустив, що зміни пов'язані з вимогою закону про квоти державної мови на телебаченні.

«Річ у тім, що в перехідний період (діє упродовж року з 13 жовтня 2017 року до 13 жовтня 2018 року – ред.) закон вимагає зараховувати власні передачі телеканалу будь-якою мовою до мовної квоти (75%). Це означає, що за рахунок власних інформаційних передач, створених навіть російською, телеканал буде формально виконувати вимоги закону протягом усього року, поки діє перехідний період», – уточнив член Нацради.

Зазначимо, за порушення мовлення у дні жалоби та дні пам’яті Нацрада винесла попередження телеканалу News Network, який належить до медіахолдингу народного депутата від «Опозиційного блоку» Вадима Рабіновича.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: