Справа Колмогорова: депутати вимагають перевірити маріупольських суддів

Читать на русском
Депутати також просять надати правову оцінку діям суддів та розглянути можливість притягнення їх до дисциплінарної відповідальності.

Депутати ВР скерували запит до голови Вищої ради правосуддя задля перевірки рішення суддів Приморського районного суду Маріуполя, який засудив прикордонника Сергія Колмогорова до 13 років ув'язнення.

Про повідомила депутатка Ірина Фріз у Facebook, передає «Слово і Діло».

Прикордонник Колмогоров розповів, як вирішив відкрити вогоньПрикордонник Колмогоров розповів, чим керувався, коли відкривав вогонь по машині в 2014-му.

«Разом із колегами Дмитром Тимчуком, Юрієм Березою, Олександром Бригинцем, Марією Іоновою, Артуром Герасимовим спрямували запит до голови Вищої Ради правосуддя щодо перевірки інших рішень суддів Приморського районного суду м. Маріуполь, які виносили рішення у справі С. Колмогорова, щодо ухвал у справах військовослужбовців ЗСУ, ДПСУ, СБУ на предмет об'єктивності рішень, врахування всіх наявних доказів у справах, відповідності до основних засадх здійснення правосуддя», – повідомила Фріз.

Депутати, за її словами, просять також надати правову оцінку діям суддів, що брали участь у справі Колмогорова та розглянути можливість притягнення їх до дисциплінарної відповідальності.

«Чекаємо результатів ретельної перевірки суддів Приморського суду Маріуполя через численні повідомлення про необ'єктивність розгляду справ та винесення рішень, що можуть бути тлумачені як такі, що здійснені на користь військово-окупаційних адміністрацій ОРДЛО», – зазначила нардеп.

Раніше генпрокурор Юрій Луценко назвав справу прикордонника Колмогорова прецедентною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: