Захисниця Колмогорова розповіла, що допомогло звільнити прикордонника

Читать на русском
За словами адвокатки, рішення суду звільнити Колмогорова та відправити справу на нове розслідування не пов'язане з тиском суспільства.

Сторона звинувачення не знайшла достатньо доказів провини прикордонника Сергія Колмогорова.

Про це після судового засідання в понеділок повідомила його адвокатка Оксана Моравська, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«Жодних доказів провини Колмогорова у слідства не було ... Сторона обвинувачення не довела провини підсудного», – наголосила вона.

За словами Моравської, рішення суду звільнити Колмогорова та відправити справу на нове розслідування не пов'язане з тиском суспільства. Юристка висловила впевненість, що сторона захисту матиме можливість повністю виправдати прикордонника.

«Ми сподіваємося на справедливе рішення суду першої інстанції», – сказала вона.

Моравська вважає рішення Вищого спецсуду «виваженим, законним та справедливим».

За її словами, касаційний суд не мав повноважень перевіряти докази у справі, адже цим має займатися суд першої інстанції, куди й скерували справу.

Як повідомлялося, в понеділок, 6 листопада, адвокати Колмогорова закликали Вищий спецсуд закрити кримінальне провадження або призначити новий розгляд справи.

Вищий спецсуд відправив на перегляд справу прикордонника Сергія Колмогорова, засудженого до 13 років ув'язнення за вбивство людини на посту в 2014 році. Також суд постановив звільнити Колмогорова з-під варти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: