Прикордонник Колмогоров розповів, як вирішив відкрити вогонь

Читать на русском
Прикордонник Колмогоров розповів, чим керувався, коли відкривав вогонь по машині в 2014-му.
фото: УНІАН

Звільнений ВССУ прикордонник Сергій Колмогоров заявив, що рішення відкрити вогонь по машині він ухвалив самостійно після наказу затримати та оглянути автомобіль.

Про це він заявив на прес-конференції, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Наказ у мене був зупинити машину, затримати й оглянути. Рішення стріляти чи не стріляти в Держприкордонслужбі кожен прикордонник ухвалює сам, коли він перебуває в наряді, згідно з 200-м наказом», – заявив Колмогоров.

Наказ №200 міститься в інструкції щодо застосування зброї при охороні держкордону, що була ухвалена в жовтні 2003 року.

При цьому прикордонник припускає, що фігурантом справи став через особисту неприязнь до нього.

Водночас керівник групи прикордонної в секторі «М» АТО генерал-майор Олег Медведчук зазначив, що адвокати Колмогорова, чию справу відправили на перегляд до того самого суду Маріуполя, який засудив прикордонника до 13 років в'язниці, спробує змінити територіальну підсудність справи й перенести її глибше в тил.

«У цих суддів (судів біля лінії фронту – ред.) є зв'язки з окупованими територіями, там живуть їхні рідні, перебуває їхнє майно, на них може бути вплив, і це потрібно однозначно враховувати», – зазначив офіцер.

Раніше Колмогоров розповів, що його вихід із в'язниці можна порівняти зі звільненням з полону, й заявив, що збирається повернутися на службу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: