Луценко прокоментував справу Колмогорова

Читать на русском
Генпрокурор також додав, що не може стверджувати, що дії Колмогорова були законними. Дві сторони стали жертвами неоголошеної Путіним війни.

Генпрокурор Юрій Луценко вважає справу прикордонника Колмогорова прецедентною.

Про це він сказав журналістам після засідання комітету ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності 8 листопада, повідомляє «Слово і Діло».

Прикордонник Колмогоров розповів, як вирішив відкрити вогоньПрикордонник Колмогоров розповів, чим керувався, коли відкривав вогонь по машині в 2014-му.

«Вважаю її прецедентною справою. Вона фактично показує важкість умов, коли дії військовослужбовців оцінюють цивільні суди. Також у справі був ряд проблем. Приблизно 3,5 години ми обговорювали цю ситуацію, захист юридичний і захист громадський зі стороною обвинувачення. Думаю, що можу підтримати рішення суду, який відправив це кримінальне провадження на повторний розгляд первинної інстанції суду. Там, сподіваюся, захист зможе оголосити всі свої тези, які, ймовірно, можуть привести до перекваліфікації цієї статті, за якою обвинувачується пан Колмогоров. У такому випадку мова буде йти про іншу міру відповідальності, а відповідно це буде дуже важливо для всіх інших військовослужбовців», - сказав він.

Генпрокурор також додав, що не може стверджувати, що дії Колмогорова були законними.

«При цьому, на жаль, я не можу сказати про те, що дії Колмогорова були 100% законними. Не хочу описувати всі проблеми, але те, що не було ним зроблено попереджувального пострілу або обов'язкового по всім діючим законодавчим документам, є ключовою проблемою. Проте я особисто розумію, як важливо крім законності пам'ятати про справедливість. Насправді й убита в ході цих подій жінка, і прикордонник, старший солдат Колмогоров є жертвами цієї неоголошеної Путіним війни. І та, й інша сторона стала жертвами, заручниками тих подій, які впали на нашу голову і в певний момент у нас не було відповідного законодавчого підгрунтя», - додав він.

Нагадаємо, прикордонника Колмогорова раніше засудили на 13 років позбавлення волі за виконання наказу по зупинці підозрілого автомобіля в околицях Маріуполя. Зазначимо, що 6 листопада суд прийняв рішення звільнити прикордонника.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: