Під ВССУ зібралася акція на підтримку засудженого до 13 років АТОвця-прикордонника

Читать на русском
Підтримати Колмогорова прийшли чимало прикордонників на чолі з в. о. голови Держприкордонслужби Василем Серватюком.

Близько 300 людей зібралися біля Вищого спеціалізованого суду України на підтримку засудженого до 13 років ув'язнення учасника АТО, військовослужбовця 79-го прикордонного загону Чорноморського регіонального управління ДПСУ Сергія Колмогорова.

Як повідомляє «Укрінформ», передає «Слово і Діло»

Сьогодні, 2 листопада, ВССУ має розглянути касаційну скаргу на вирок Приморського райсуду міста Маріуполя та Апеляційного суду Донецької області (Маріуполь), згідно з якими солдата Колмогорова засудили до 13 років за статтею «Умисне вбивство».

Акція проходить мирно. Підтримати Колмогорова прийшли чимало прикордонників на чолі з в. о. голови Держприкордонслужби Василем Серватюком.

Нагадаємо, 7 вересня 2014 року на російсько-українському кордоні прикордонний наряд побачив легковий автомобіль, який у безлюдному місці подавав сигнали фарами в бік моря, та автомобіліста, що вів перемовини мобільним телефоном. З метою перевірки осіб наряд рушив до них, але автівка почала від'їжджати.

Як повідомляла раніше Держприкордонслужба в Facebook, патрульна група, до якої належав Сергій Колмогоров, отримала наказ затримати авто з київськими номерами, що проскочило блокпост і на великій швидкості тікало від переслідування. Прикордонники після кількох пострілів угору відкрили вогонь по колесах. Водій отримав кілька подряпин, але його дружина загинула.

Також, за даними ДПСУ, «потерпілий» сепаратист, що виїхав до Росії й став громадянином РФ, перебуває на волі.

15 листопада 2016 року Приморський райсуд м. Маріуполя Донецької області оголосив вирок Колмогорову, яким призначив покарання у вигляді 13 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади представника влади в правоохоронних органах терміном на 3 роки та позбавленням військового звання «старший солдат».

Тим часом СБУ в рамках спеціальної програми «На тебе чекають вдома» здійснює заходи щодо звільнення від кримінальної відповідальності громадян, які добровільно відмовилися від участі в незаконних збройних формуваннях (НЗФ) т. зв. «ДНР/ЛНР».

Раніше ветеран АТО, мажоритарник Олег Петренко написав заяву про вихід зі складу парламентської фракції «Блоку Петра Порошенка» через відмову президента підписувати закон про амністію добровольців-учасників АТО.

Минулого року Верховна Рада України ухвалила законопроект №4255 про проведення амністії в 2016 році, яка поширюється, зокрема, на учасників бойових дій, із пропозиціями Порошенка.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: