Рада голосуватиме за реформу ЖКГ

Читать на русском
Рада планує розпочати розгляд у повторному другому читанні законопроект про житлово-комунальні послуги, а також розглянути блок ратифікаційних питань.

У середу, 8 листопада, Верховна Рада України планує розпочати розгляд у повторному другому читанні законопроекту 1581-д «Про житлово-комунальні послуги», що є частиною реформування галузі, а також розглянути блок ратифікаційних питань.

Про це йдеться в порядку денному засідання ВР у середу, оприлюдненому на сайті парламенту, повідомляє «Слово і Діло».

Згідно з порядком денним, засідання розпочнеться з розгляду ратифікаційних питань. Законопроект про ЖКГ стоїть наприкінці порядку денного, до нього подано 543 поправки й пропозиції народних депутатів.

Тарифи на комуналку: чи готові українці до європейських цін на послуги ЖКГУ НКРЕКП заявляють, що в Україні найнижчі тарифи в Європі, й натякають на підвищення. Чи готова Україна до європейської тарифної політики, розповіли експерти.

Нагадаємо, законопроект «Про житлово-комунальні послуги» був зареєстрований у грудні 2014 року Кабінетом міністрів, але в листопаді 2015 року він був повернений комітету на доопрацювання для підготовки до повторного першого читання. У лютому 2016 року вже доопрацьований законопроект №1581-д був ухвалений у першому читанні, а в травні 2017 року парламент направив його на повторне друге читання.

Потреба в його ухваленні виникла після того, як 1 липня 2015 року набув чинності закон «Про особливості здійснення права власності в багатоквартирному будинку». Він зафіксував, що в багатоквартирному будинку можуть бути лише три форми управління: безпосередньо співвласники, об'єднання співвласників та управитель. Водночас питання відносин між управителем та співвласниками багатоквартирних будинків досі не врегульоване.

Тож проект закону №1581-д «Про житлово-комунальні послуги» покликаний урегулювати ці відносини. Крім того, його метою є створення передумов для забезпечення повноцінного та якісного надання всіх житлово-комунальних послуг.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: