У парламенті пропонують заборонити банкам брати комісію під час оплати послуг ЖКГ

Читать на русском
У Верховній Раді пропонують заборонити банкам стягувати з населення подвійну оплату при платі за комунальні послуги.
Олександра КужельФото з відкритих джерел

У Верховній Раді пропонують заборонити банкам стягувати з населення подвійну оплату при розрахунку за комунальні послуги.

Про це «Слову і Ділу» повідомила автор законопроекту «Про особливості оплати послуг банків та інших установ з прийому та перерахування коштів за житлово-комунальні послуги», народний депутат Олександра Кужель (фракція «Батьківщини»).

«Сьогодні при оплаті за комунальні послуги і пошта, і всі банки беруть по п'ять і більше відсотків за свої послуги. При цьому в тарифах за послуги ЖКГ оплата послуг банків уже врахована – це передбачено відповідною постановою Кабміну. І монополіст зобов'язаний з усіма банками розраховуватися – він бере за це гроші з населення. Тобто люди платять сьогодні подвійну плату за послуги банків при розрахунку за комунальні послуги. Ви уявляєте, які доходи збираються з людей на рівному місці?», – сказала народний депутат.

За словами Кужель, хоча профільний комітет ВР не підтримав її законопроект, він включений до порядку денного поточної сесії парламенту. «Я з ними мала дуже жорстку розмову, прямо сказала, що подам до суду, якщо законопроект не буде винесений до зали. Тепер буду переконувати колег з усіх фракцій підтримати проект. Буду закликати людей, щоб вони телефонували своїм депутатам і впливали на них», – зазначила Кужель.

Як сказала народний депутат, навіть правоохоронні органи вже звернули увагу на дану проблему: «В Дніпрі прокуратура відкрила провадження щодо подвійної плати населенням за послуги банків».

Відзначимо, що в законопроекті №4631, про який говорить Кужель, передбачається, що оплата послуг банків та інших установ з прийому та перерахування коштів фізичних осіб за житлово-комунальні послуги повинна здійснюватися за рахунок постачальників послуг ЖКГ.

Нагадаємо, сьогодні народний депутат Олексій Гончаренко заявив про реєстрацію законопроекту, що забороняє відключення підприємств теплокомуненерго від газопостачання через борги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: