Справа Колмогорова: захист просить призначити новий розгляд справи

Читать на русском
Адвокати просять суд вийти за межі касаційних вимог, закрити кримінальне провадження й звільнити Колмогорова.

Адвокати прикордонника Сергія Колмогорова закликали Вищий спецсуд закрити кримінальне провадження й звільнити підзахисного в залі суду в зв'язку з відсутністю доказів провини.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

Зазначається, що захисники просять суд принаймні задовольнити касаційну скаргу Колмогорова й відправити справу на новий судовий наслідок до суду першої інстанції. Також адвокати просять суд вийти за межі касаційних вимог, закрити кримінальне провадження й звільнити Колмогорова.

Адвокати наголошують, що Колмогорова «призначили винним», хоча стріляли щонайменше четверо військовослужбовців, судячи з типів отворів на обстріляному автомобілі, проте «жодних претензій до тих, хто стріляв, немає».

Під ВССУ зібралася акція на підтримку засудженого до 13 років АТОвця-прикордонникаПідтримати Колмогорова прийшли чимало прикордонників на чолі з в. о. голови Держприкордонслужби Василем Серватюком.

За словами захисників, не доведено, що саме Колмогоров застрелив пасажирку обстріляного автомобіля, оскільки немає кулі, яка стала причиною смерті жінки.

Своєю чергою прокурор заявив, що командир віддавав Колмогорову наказ перевірити автомобіль, а не застосувати зброю.

У залі суду перебувало чимало людей, які прийшли підтримати Колмогорова. Також присутні народні депутати. В судовому засіданні оголосили перерву, тому що суд не зміг із технічних причин зв'язатися в режимі відеозв'язку з матір'ю вбитої, яка перебуває в Маріуполі.

На початку засідання також зачитали клопотання уповноваженої Верховної Ради України з прав людини Валерії Лутковської, в якому йдеться про те, що при розгляді справи судом першої інстанції були допущені певні порушення.

Раніше генеральний прокурор України Юрій Луценко, народні депутати та громадські активісти під час зустрічі дійшли згоди, що справу Колмогорова потрібно повернути до Апеляційного суду й там перекваліфікувати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: