Справа Колмогорова: Лутковська заявила про низку порушень під час судового процесу

Читать на русском
Лутковська наголосила, що офіс омбудсмена проводив моніторинг судового процесу над Колмогоровим і встановив низку порушень його прав.

Омбудсмен Валерія Лутковська заявила про порушення прав прикордонника Сергія Колмогорова, якого засудили до 13 років в'язниці.

Клопотання уповноваженого Верховної Ради з прав людини озвучили під час розгляду касації у Вищому спеціалізованому суді з розгляду цивільних і кримінальних справ, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

Лутковська наголосила, що офіс омбудсмена проводив моніторинг судового процесу над Колмогоровим і встановив низку порушень його прав. Зокрема, вона вважає невмотивованим рішення Приморського райсуду проводити розгляд справи прикордонника в закритому режимі.

Також Лутковська наголошує, що суди першої та апеляційної інстанції не викликали й не допитали низку свідків сторони захисту.

Нагадаємо, 2 листопада кількасот людей зібралися біля Вищого спеціалізованого суду України на підтримку засудженого до 13 років ув'язнення учасника АТО, військовослужбовця 79-го прикордонного загону Чорноморського регіонального управління ДПСУ Сергія Колмогорова.

Згодом генеральний прокурор України Юрій Луценко, народні депутати та громадські активісти під час зустрічі дійшли згоди, що справу Колмогорова потрібно повернути до Апеляційного суду й там перекваліфікувати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: