Генпрокурор розповів про зменшення кількості злочинів

Читать на русском
Луценко повідомив про статистику розслідування умисних вбивств, грабежів і випадків розбою. Правоохоронці справляються зі своїми завданнями.

В Україні зменшилася кількість умисних вбивств, грабежів і випадків розбою.

Детальні дані навів генпрокурор Юрій Луценко під час засідання комітету ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності 8 листопада, повідомляє «Слово і Діло».

«Не дивлячись на всі, названі мною, перепони, можемо з гордістю сказати, що правоохоронна система, незважаючи на величезну кількість помилок, обґрунтованих претензій до всім нас, все ж справляється зі своїми завданнями. Конкретно, за поточний рік у порівнянні з попередніми трьома минулими кількість очевидних умисних вбивств зменшилася на 21%. Тут сидять професіонали, тому ви прекрасно розумієте, так, можна гратися неповнотою реєстрації в пограбуваннях, розбоях, хуліганстві, але в умисному вбивстві, вбивстві, це неможливо. Скорочення вбивств за три останні роки -12, -14, -21», - сказав Луценко.

Резонансні замахи та вбивства в Україні: якою є роль поліції та чи виправдала себе реформаРадник Авакова визнав, що поліція робить багато помилок, але продовжує реформування. Але що робити, коли право на помилку призводить до того, що вибухи та вбивства стають закономірністю, а не випадковістю? Чи виправдала себе реформа поліції? Міркували разом з експертами.

За його словами, це результат роботи професіоналів із карного розшуку та тих, хто з ними співпрацює.

«Умисне тяжке тілесне ушкодження за роками -19, -10, -10. Це також величезний пласт роботи тисяч і тисяч професіоналів. Крадіжка при зростанні на 16% в позаминулому році на 12% в минулому році, в цьому році нарешті маємо -18 за те, що заробив карний розшук, який виявляє групи, які систематично займаються крадіжками. Саме тому кількість пограбування квартир також скорочена майже на 8%. Це ще не той результат, якого ми потребуємо, але це регенерація професіоналізму в карному розшуку. Грабіж, розбій за останній рік дуже гарно відпрацьовані. Мова йде не про відсотки, вони, можливо, дивують -30%, -25%», - зазначив генпрокурор.

Він підкреслив, що мова йде про тисячі груп, затриманих на території України, «які безкарно останні роки «бомбили» квартири і людей на вулиці».

Раніше стало відомо, скільки отримує Луценко в ГПУ.

Нагадаємо, 8 листопада нардеп Нестор Шуфрич дав свідчення в ГПУ.

Проте, за спостереженнями «Слова і Діла», протягом останніх двох років Україна кожні кілька місяців (а останнім часом і щотижня) здригається від вбивств і гучних замахів на життя відомих людей. Ми продемонстрували статистку в невтішній інфографіці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: