Зарплата генпрокурора: стало відомо, скільки отримує Луценко в ГПУ

Читать на русском
Зарплати українських міністрів і чиновників завжди були предметом суперечок і часто викликають обурення у звичайних громадян. Вчора, генпрокурор України в черговий раз обновив дані про свої доходи.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко подав повідомлення про зміни свого майнового стану. Вчора Луценко опублікував, що отримав чергову зарплату.

Про це «Слово і Діло» дізналося з документа генпрокурора, який знаходиться у відкритому доступі.

Згідно з його даними, на основному місці роботи йому нарахували зарплату в розмірі 172 тисячі гривень за минулий місяць.

Ймовірно зазначена зарплата генпрокурора включає надбавки. Додамо, що сума не враховує військовий збір і єдиний соціальний внесок.

Також зазначимо, що в жовтні Луценко повідомив, що заробив 142 тисячі гривень, а в серпні – майже 100 тис. грн.

Нагадаємо, що згідно з ч. 1 ст. 52 закону України «Про запобігання корупції», в разі істотної зміни в майновому положенні, а саме - отримання доходу або придбання майна на суму, що перевищує 50 прожиткових мінімумів (на 1 січня 2017 року), суб'єкт в 10-денний термін з моменту отримання доходу зобов'язаний повідомити про це Національне агентство.

Раніше повідомлялося про те, що уряд скоротив розмір посадового окладу генпрокурора Юрія Луценка з 59 до 37 тисяч гривень, але збільшило надбавки.

Зазначимо, що в минулому році Юрій Луценко заявляв, що працівникам органів прокуратури в 2017 році підвищать заробітну плату на 61%. В середньому вони отримуватимуть 15-18 тисяч гривень в залежності від вислуги років.

Детальніше про зарплати українських чиновників - в матеріалі за посиланням.

Додамо, «Слово і Діло» зафіксувало 140 обіцянок Юрія Луценка, більшість з яких - не виконано.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: