Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Луценко пообіцяв притягнути організаторів та керівників прориву кордону до кримінальної відповідальності

10 вересня 2017 року генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що організатори і керівники прориву кордону, під час якого в Україну зміг потрапити колишній голова Одеської ОДА Саакашвілі, будуть притягнуті до кримінальної відповідальності.
Виконано
Сказано 10 вересня 2017 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/LlutsenkoYuri/posts/812076742324836?pnref=story
  • Лист Генеральної прокуратури України від 14 листопада 2017 року
  • Лист Національної поліції України від 16 листопада 2018 року
  • https://www.unian.ua/society/2170506-na-sogodni-6-uchasnikam-prorivu-saakashvili-ogolosheno-pro-pidozru.html
  • https://www.unian.ua/politics/2140854-pidozru-sakvarelidze-u-spravi-prorivu-cherez-kordon-viznali-obruntovanoyu.html
  • https://glavcom.ua/news/proriv-kordonu-v-sheginyah-spravu-soratnika-saakashvili-peredali-do-inshogo-sudu-568348.html

Результат

Станом на жовтень 2017 року в ході розслідування встановлено ряд активних учасників подій, 6 з яких на даний час оголошено підозру та обрані міри запобіжного заходу. Суд визнав підозру Давиду Сакварелідзе у справі «прориву» екс-очільника Одеської ОДА Саакашвілі через кордон, обґрунтованою. Сакварелідзе підозрюють у порушенні ч.2 ст.332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон).

Відповідно до листа Національної поліції України від 16 листопада 2018 року, слідчим управління Головного управління Національної поліції у Львівській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом прориву кордону у вересні 2017 року, під час якого в Україну зміг потрапити Саакашвілі.

Нагадаємо, відповідно до статті 3 Кримінально процесуального кодексу України, притягнення до кримінальної відповідальності – стадія кримінального провадження, яка починається з моменту повідомлення особі про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

Станом на серпень 2019 року крапку у справі прориву кордону не поставлено, проте ряду осіб серед яких є організатори та керівники було висунуто підозри та притягнено до відповідальності. Враховуючи цю інформацію обіцянці незадовго до можливої відставки Луценка присвоєно статус «виконано».