Фейгін закликав підтримати адвокатів, які захищають українських активістів в окупованому Криму

Читать на русском
Еміль Курбедінов та Едем Семедляєв є одними з провідних кримських адвокатів, що спеціалізуються на політичних справах.

Адвокат Марк Фейгін закликає «медійно, матеріально й політично» підтримати його кримських колег Еміля Курбедінова та Едема Семедляєва, які є захисниками багатьох затриманих і засуджених кримців на анексованому півострові.

Про це Фейгін написав на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Я переконався, що саме вони, які тягнуть основний тягар адвокатської роботи, мають отримати всебічну підтримку. Необхідно докласти максимальних зусиль для забезпечення їхньої роботи на місці. Адвокати, що «човниково» відвідують Сімферополь, із цим не впораються. Мені здалося, що праця Еміля та Едема не завжди гідно оцінена й достатньою мірою підтримана – медійно, матеріально, політично», – написав він.

Еміль Курбедінов та Едем Семедляєв є одними з провідних кримських адвокатів, що спеціалізуються на політичних справах. Вони є захисниками фігурантів справ «26 лютого», «Хізб ут-Тахрір», «Таблігі Джамаат». Також вони захищають кримських активістів та громадських діячів, яких російські силовики затримують за участі в мітингах і пікетах, штрафують за пости в соцмережах і «заклики до сепаратизму». Вони були адвокатами у справі заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова та кримського журналіста Миколи Семени.

Нагадаємо, українська делегація на нараді ОБСЄ з питань людського виміру у Відні закликала організацію відмовитися приймати офіційні доповіді Росії, де Крим вказаний як частина її території.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін пояснив, що резолюцію Генеральної асамблеї ООН щодо ситуації з правами людини в анексованому Криму можна буде використати в судових процесах проти РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: