Україна закликала ОБСЄ не приймати доповіді РФ щодо Криму

Читать на русском
Українська делегація на нараді ОБСЄ з питань людського виміру закликала відхиляти доповіді та інші документи Росії, у яких Крим згадується як частина її території.

Українська делегація на нараді ОБСЄ з питань людського виміру у Відні закликала організацію відмовитися приймати офіційні доповіді Росії, де Крим вказаний як частина її території.

Про це повідомив представник української делегації, член Меджлісу кримськотатарського народу Ескендер Барієв, передає «Слово і Діло», з посиланням на Крим.Реалії.

«Секретаріату ОБСЄ необхідно відмовлятися приймати офіційні доповіді або будь-які інші документи Росії, у яких Крим згадується як частина її території. Особливо це повинні робити секретаріати конвенційних органів, куди Росія подає свої національні доповіді», – йдеться у вимозі.

Українська делегація закликала ОБСЄ вимагати від Росії виконання проміжного рішення Міжнародного суду ООН, резолюції Ради Європи щодо скасування рішення про заборону Меджлісу.

Клімкін пояснив різницю між Кримом і КаталонієюКлімкін заявив, що не може бути жодних паралелей між окупацією Криму РФ та відокремленням Каталонії.

Також українська сторона наполягає на системному діалозі ОБСЄ з іншими міжнародними організаціями та органами (ООН, ЮНЕСКО, Рада з прав людини ООН, Ради Європи) щодо ситуації з правами людини в Криму з метою забезпечення синергії зусиль.

Нагадаємо, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров у кулуарах 39-ї сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО розповів, що під виглядом реставраційних робіт російська окупаційна влада Криму знищує Ханський палац у Бахчисараї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: