Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Семенуха запевнив, що фракція "Самопоміч" буде добиватися додати до законопроекту № 7163 дату початку війни та дату початку окупації не лише Донбасу, а й АР Крим

6 жовтня 2017 року народний депутат України Роман Семенуха запевнив, що фракція "Самопоміч" буде добиватися в будь-який спосіб додати до законопроекту № 7163 дату початку війни та дату початку окупації не лише Донбасу, а й АР Крим
Не виконано
Сказано 6 жовтня 2017 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/SemenukhaRoman/posts/1977971395817575
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=16610
  • https://ua.112.ua/mnenie/zakon-pro-reintehratsiiu-donbasu-korotke-reziume-za-dokumentom-429359.html

Результат

18 січня 2017 року Верховна Рада ухвалила у другому читанні і в цілому законопроект про реінтеграцію Донбасу. За відповідне рішення проголосували 280 нардепів.Під час обговорення кілька разів наголошувалося, що цей документ визнає Росію агресором і окупантом. Згідно з текстом закону, до тимчасово окупованих Росією територій у Донецькій та Луганській областях входять земля, річки, озера, внутрішні морські води, надра та повітряний простір над цими територіями.Межі окупованих територій в цих областях, визначаються президентом за поданням Міністерства оборони, підготовленим на основі пропозицій Генштабу ЗСУ.

Роман Семенуха не дотримався своєї обіцянки щодо встановлення дати початку війни та дати початку окупації не лише Донбасу, а й АР Крим. Але під час розгляду поправок до законопроекту № 7163 Семенуха зазначає: "Український парламент зобов'язаний вписати у тіло закону дату початку війни на Донбасі, бо саме так буде наступати юридична відповідальність Росії". Але в його тексті відсутні згадки про Крим.

Враховуючи вищевказане слід зазначити, що обіцянка вважається невиконаною. Зараз в кінцевій редакції законопроекту не вказана точна дата окупації окремих територій Донецької і Луганської областей. У документі є тільки норма, що відсилає до закону про Крим.