Клімкін пояснив різницю між Кримом і Каталонією

Читать на русском
Клімкін заявив, що не може бути жодних паралелей між окупацією Криму РФ та відокремленням Каталонії.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що не можна проводити паралелі між відокремленням Каталонії від Іспанії та окупацією Криму Росією.

Про це він заявив під час спільної прес-конференції з очільником МЗС Іспанії Альфонсо Дастісом у Києві, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Тут за визначенням не можна проводити жодних паралелей. Уявіть, що зараз у Каталонії було б 2 тисячі російських танків і броньованих машин, тисячі російських регулярних військ і десятки тисяч російських найманців. Все це було б підконтрольним Росії», – сказав Клімкін.

Своєю чергою Дастіс зазначив, що ситуації, які склалися в Каталонії, Криму та на Донбасі, є загрозами територіальній цілісності держав.

«Звичайно, ці питання в своєму роді схожі – і там, і там є загроза територіальній цілісності наших держав. У цьому плані наші позиції солідарні», – сказав очільник іспанського зовнішньополітичного відомства.

Раніше Клімкін написав у Twitter, що Україна підтримує територіальну цілісність Іспанії в рамках кордонів, визнаних міжнародною спільнотою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: