Затяжний протест Саакашвілі: якими будуть наслідки мітингів для влади

Читать на русском
Валентин Краснопьоровполітичний експерт

Якщо влада не зробить серйозних помилок, як свого часу сталося за Януковича з побиттям студентів, то нічого критичного не відбудеться.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політичний аналітик Валентин Краснопьоров, оцінюючи ситуацію з продовженням протестів під ВР та ймовірні наслідки для влади.

«Все залежатиме від рішень влади, від того, наскільки вони будуть обдуманими, обачними», – підкреслив Краснопьоров.

«Щодо вимог, то, скоріш за все, знайдуть компромісний варіант: зроблять зміни, але не дуже якісного характеру. Частина суспільства буде невдоволена тим, що влада вжила напівзаходів», – додав експерт.

На його думку, електоральні наслідки через протести навряд чи будуть.

«Людей турбують інші питання – соціально-економічні», – уточнив він.

Політолог зазначив, що дострокові вибори неможливі незалежно від того, хто виступає проти чи за них.

Протести під Верховною Радою: чи готові політики виконати три головні вимогиНове виборче законодавство, скасування недоторканності та антикорупційні суди: чи є політична воля для реалізації всього цього?

«Жодних дострокових виборів не буде. Рада пробуде стільки, скільки буде потрібно, АП – також. У них є для цього всі можливості. Існує лише один чинник, який може вплинути на такий поворот – якщо дійсно влада припуститься серйозної помилки в більш моральному сенсі, зокрема зачепить відчуття, поняття колективної справедливості українців. Так було з побиттям дітей на Майдані. Це була точка кипіння», – пояснив аналітик.

Однак, на переконання експерта, нинішня влада зробила висновки.

«Видно зараз, як працює МВС, різких поворотів немає. Потрібно розуміти, що вони зробили висновки. В цьому сенсі дурних немає», – резюмував Валентин Краснопьоров.

Додамо, Міхеіл Саакашвілі вимагає відставки уряду та президента й заявляє, що у влади немає сил розігнати мітинг. Раніше в МВС заявили, що силовий варіант виключений.

Нагадаємо, раніше аналітики «Слова і Діла» з’ясували, хто з політиків обіцяв зробити те, чого зараз вимагають мітингувальники під парламентом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: