Мітинг під Радою: поліція вимагає від мітингувальників переміститися в інше місце

Читать на русском
Біля парламенту через гучномовець лунають оголошення із закликом звільнити проїжджу частину вулиці Грушевського.

Київська поліція звернулася до учасників акції в наметовому містечку під Верховною Радою із закликом звільнити проїжджу частину вулиці Грушевського.

Такі оголошення лунають через гучномовець біля парламенту, й це також підтверджує голова київської поліції Андрій Крищенко, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Ми не просимо, ми вимагаємо звільнити вулицю Грушевського. Сподіваємося, що нам вдасться переконати добровільно звільнити вулицю для вільного проїзду, для зручності жителів Києва, й перейти до Маріїнського парку. Ми проводимо переговори», – сказав він.

Наразі ситуація поблизу наметового містечка спокійна, людей небагато.

Водночас, як повідомляють «Українські новини», біля будівлі Верховної Ради в п'ятницю вранці продовжують акцію за «велику політичну реформу» близько 150 активістів.

За їхніми даними на 9:45, на проїжджій частині вулиці Грушевського встановлені 20 наметів, ще близько 20 великих і 25 маленьких – у Маріїнському парку навпроти площі Конституції. В наметовому містечку працює польова кухня, з'явилися пічки-буржуйки.

За ніч правоохоронці відновили рух на ділянці Грушевського від перетину з вулицею Садовою до перетину з вулицею Шовковичною. Таким чином, рух вулицею обмежений від Кріпосного провулку до Шовковичної. На Грушевського від станції метро «Арсенальна» дорога поки перекрита. Поліція пускає лише тих, хто там проживає.

Порядок забезпечують близько 300 правоохоронців. Конфліктів не виникає.

Раніше депутат від фракції БПП Мустафа Найєм заявив, що організатори мітингу під Верховною Радою розглядають можливість перенести акцію на наступний пленарний тиждень.

Також повідомлялося, що політична партія «Рух нових сил» і депутати «Самопомочі» продовжать протестну акцію під Верховною Радою. Решта учасників мітингу припиняють протест.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: