Суддя відпустила викрадача активістів Майдану за «законом Савченко»

Читать на русском
Суддя Оксана Броновицька застосувала до засудженого закон Савченко, незважаючи на те, що Верховна Рада скасувала його 18 травня.

Деснянський райсуд Києва відпустив з-під варти мешканця Києва, причетного до викрадення активістів Євромайдану в 2014 році, врахувавши так званий закон Савченко, скасований Верховною Радою в травні.

Про це пишуть «Українські новини» з посиланням на текст вироку суду від 11 жовтня, передає «Слово і Діло».

Зазначається, що суд ухвалив рішення про засудження звинуваченого до 2 років 5 місяців позбавлення волі, але суддя Оксана Броновицька вирішила застосувати до засудженого «закон Савченко», незважаючи на те, що Верховна Рада скасувала його 18 травня.

Суд установив, що уродженець Чернівецької області Олександр Сєров 21 січня 2014 року за 800 гривень від свого знайомого прибув до наметового містечка «тітушок» у лісопосадці неподалік від станції метро «Бориспільська» в Києві. Там він охороняв активістів Євромайдану, викрадених «тітушками» біля метро «Петрівка». Крім того, підсудному інкримінували купівлю наркотиків.

На судовому засіданні обвинувачуваний свою провину в жодному зі злочинів не визнав.

Суд визнав його винним за ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч. 1 ст. 309 (зберігання наркотичних засобів) Кримінального кодексу й засудив до 2 років і 5 місяців позбавлення волі.

Суддя зазначила, що закон має зворотну дію в часі, якщо покращує положення особи, притягуваної до кримінальної відповідальності. Таким чином, суд перерахував 1 рік і 3 місяці в СІЗО як 2,5 роки ув'язнення й відпустив засудженого з-під варти.

Як відомо, 5 жовтня Святошинський райсуд Києва засудив до 5 років позбавлення волі умовно 2 «тітушок» за участь у затриманні активістів «Автомайдану» 23 січня 2014 року.

Також ГПУ повідомила про підозру двом екс-беркутівцям за розгін Майдану.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: