Справа Майдану: суд відпустив під домашній арешт екс-чиновника МВС

Читать на русском
Колишній заступник начальника Департаменту громадської безпеки МВС Сергій Поготов підозрюється у протидії учасникам Майдану.

Печерський райсуд обрав запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту для колишнього заступника начальника Департаменту громадської безпеки МВС Сергія Поготова, який підозрюється у протидії учасникам Майдану.

Відповідне рішення ухвалив суддя Віталій Писанец, пише «Слово і Діло» з посиланням на Укрінформ.

У ГПУ назвали число потерпілих у справі про злочини проти учасників МайдануПотерпілими у справі злочинів проти учасників протестних акцій на Майдані Незалежності в Києві в період з 30 листопада 2013 року до 20 лютого 2014-го визнані понад 1500 осіб.

«У задоволенні клопотання слідчого про обрання для підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відмовити. Вибрати для Сергія Поготова запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з 22 годин до семи годин ранку», - заявив суддя.

Він зобов'язав Поготова прибувати до слідчого за першим викликом, а також здати український і закордонний паспорт.

29 вересня ГПУ повідомила, що вручила підозри у перевищенні службових повноважень колишнім чиновникам вищих органів державної влади і правоохоронців в рамках розслідування справи про розстріл Майдану в листопада 2013 - лютому 2014 року.

Зокрема, вони підозрюються в наданні спецзасобів співробітникам правоохоронних органів, задіяним в охороні громадського порядку під час акцій протесту в центрі Києва.

Чиновники також підозрюються у перешкоджанні проведенню мітингів, зборів, походів і демонстрацій, що призвело до масових жертв і нанесення тілесних ушкоджень різного ступеня тяжкості.

Раніше суд відпустив з-під варти ще одного «беркутівця».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: