Луценко назвав дату першого судового засідання у справі про розстріли на Майдані

Читать на русском
5 жовтня відбудуться перше судове засідання щодо винних у розстрілі активістів на Майдані під час Революції Гідності.

Досудове розслідування справ про розстріли на Євромайдані завершено, перше судове засідання відбудеться в четвер, 5 жовтня, в Печерському райсуді Києва.

Про це 3 жовтня повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко на брифінгу в Харкові, передає «Слово і Діло».

«Ця справа 5 жовтня розглядатиметься в Печерському суді. В разі задоволення нашого клопотання про заочне правосуддя, воно в найкоротші терміни буде передане для розгляду по суті через судове слідство у відповідному суді», – підкреслив Луценко.

На думку генпрокурора, його відомство готове до обвинувачення екс-президента-втікача Віктора Януковича та колишніх українських силовиків у тому, що саме вони віддавали розстрільні накази взимку 2014 року.

«Це те, чого чекало суспільство всі ці роки. Це те, що при призначенні в парламенті мені поставили завданням №1. Зараз можу доповісти: слідчі та прокурори виконали свою гігантську роботу, і ми готові до обвинувачення Януковича, Захарченка, Якименка та низки інших посадових осіб правоохоронних органів у дачі наказів, які призвели до розстрілу мирних демонстрантів на Майдані», – зазначив він.

Як повідомлялося раніше, 29 вересня трьом колишнім чиновникам МВС України Генпрокуратура повідомила про підозру у виконанні злочинних розпоряджень екс-президента Віктора Януковича щодо Майдану в 2013-2014 роках. Під час Революції Гідності всі троє обіймали відповідальні посади в департаменті громадської безпеки МВС і, за даними слідства, координували дії «Беркуту», зокрема штурм Майдану 18 лютого 2014 року.

ВРП звільнила суддю, яка ухвалювала скандальні рішення під час ЄвромайдануОдну з харківських суддів звільнили через скандальні рішення щодо активістів місцевого Євромайдану.

Печерський суд відмовився розглядати клопотання про обрання запобіжного заходу підозрюваним, потім засідання по запобіжний захід для Бабича було перенесено. 2 жовтня суд обрав Поготову запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту на 60 діб.

2 жовтня начальник департаменту спецрозслідування ГПУ Сергій Горбатюк заявив про спроби керівництва МВС та НПУ перешкодити розслідуванню кримінальних проваджень щодо чинних співробітників і чинити тиск на суд. Горбатюк також оприлюднив частину доказової бази щодо підозрюваних.

Раніше начальник департаменту спецрозслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк повідомив про те, що наразі в справах про злочини проти Єввромайдану повідомлено про підозру понад 350 особам, щодо 230 скеровані до суду обвинувальні акти й уже є понад 35 вироків.

Відзначимо, що згідно з моніторингом «Слова і Діла», у Юрія Луценка 139 обіцянок, 42 з яких він виконав, а 64 – провалив. Рівень його відповідальності – 30%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: