У ГПУ назвали число потерпілих у справі про злочини проти учасників Майдану

Читать на русском
Потерпілими у справі злочинів проти учасників протестних акцій на Майдані Незалежності в Києві в період з 30 листопада 2013 року до 20 лютого 2014-го визнані понад 1500 осіб.

Потерпілими у справі злочинів проти учасників протестних акцій в період з 30 листопада 2013 року до 20 лютого 2014 року на Майдані Незалежності в Києві визнані понад 1500 осіб.

Про це сьогодні повідомив начальник департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк, повідомляє кореспондент «РБК-Україна», передає «Слово і Діло».

«На сьогодні потерпілими у справі визнані понад 1500 осіб. У нас є підозрювані, безпосередньо виконавці, починаючи з 30 листопада 2013 року й закінчуючи 20 лютого 2014 року за кожним з епізодів», – повідомив Горбатюк.

Раніше Горбатюк заявив, що ГПУ незабаром повідомить про нові підозри у справі про розстріл на Майдані Незалежності в Києві взимку 2014 року.

«За низкою епізодів готуються повідомлення про підозри, але я поки їх не можу озвучувати, це рішення ухвалюється слідчим прокурором. Ведеться системна робота, починаючи з виконавців і закінчуючи тим, кого ми підозрюємо в організації цих злочинів», – сказав він.

За його словами, ухвалення остаточних рішень у справах Майдану гальмує суд. Водночас досі жодна зі скарг ГПУ на порушення з боку суддів не розглянули.

Раніше повідомлялося, що двох високопоставлених чиновників Нацполіціі підозрюють у злочинах проти Майдану.

Нагадаємо, що Генпрокуратурі повернули обвинувальний акт у справі Євромайдану.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: