ГПУ повідомила про підозру двом екс-беркутівцям за розгін Майдану

Читать на русском
Екс-командир взводу роти Беркут, якого підозрюють у побитті студентів, командує взводом полку поліції особливого призначення номер 1 ГУ ПП в Києві.

Генеральна прокуратура повідомила про підозру колишньому міліціонеру та командиру роти підрозділу міліції особливого призначення «Беркут» при ГУМВС України в Києві за силовий розгін мирного мітингу в ніч з 29 на 30 листопада 2013 року.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ, передає «Слово і Діло».

Колишнього міліціонера першого відділення взводу №2 оперативної роти №1 підрозділу «Беркут» підозрюють у перевищенні влади й службових повноважень, «які супроводжувалися насильством, болісними й такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями, за відсутності ознак катування, навмисному перешкоджанні законній професійній діяльності журналіста й незаконному перешкоджанні організації та проведення зборів, мітингів, посадовою особою на виконання явно злочинного наказу».

До суду внесено клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу, уточнюють у ГПУ.

Екс-командира взводу №2 оперативної роти №4 ПМОП «Беркут», який зараз служить командиром взводу полку поліції особливого призначення №1 ГУ ПП України в місті Києві, підозрюють у перевищенні влади та службових повноважень, скоєних групою осіб, що супроводжувалися насильством із застосуванням спеціальних засобів, такими, що ображають особисту гідність потерпілих діями, за відсутності ознак катування й незаконному перешкоджанні проведенню зборів, мітингів, посадовою особою, вчиненого групою осіб, із застосуванням фізичного насильства.

Справа Майдану: суд відпустив під домашній арешт екс-чиновника МВСКолишній заступник начальника Департаменту громадської безпеки МВС Сергій Поготов підозрюється у протидії учасникам Майдану.

У прес-службі додали, що досудове розслідування щодо встановлення організаторів і виконавців злочинів, скоєних під час цих подій, триває.

Раніше генпрокурор повідомляв, що досудове розслідування справ про розстріли на Евромайдані завершене, перше судове засідання відбудеться в четвер, 5 жовтня, в Печерському райсуді Києва.

Нагадаємо, що потерпілими в справі злочинів проти учасників протестних акцій на Майдані Незалежності в Києві в період з 30 листопада 2013 року до 20 лютого 2014 року визнані понад 1500 осіб.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: