Гройсман озвучив головне завдання для депутатів

Читать на русском
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман розраховує, що Верховна Рада дасть старт медичній реформі вже цього пленарного тижня.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман розраховує, що Верховна Рада дасть старт медичній реформі вже цього пленарного тижня.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook 17 жовтня, передає «Слово і Діло».

Прем'єр хоче, щоб завдяки цим законам держава почала платити за лікування громадян.

«Починається пленарний тиждень, і я бачу одну найголовнішу задачу – дати старт медичній реформі. Ми маємо забезпечити якісні послуги в наших лікарнях. Ми маємо гарантувати громадянам, що держава дійсно платитиме за кожне лікування. Ми, нарешті, маємо дозволити лікарям офіційно отримувати гідні зарплати. І ми можемо це зробити, ухваливши законопроекти 6327 і 6604 цього тижня», – розповів Гройсман.

Запуск медичної реформи: чи знайдуть голоси та що стане розмінною монетоюМедичну реформу називають однією з найбільш дискусійних і складних, але в уряді не втрачають надії на проведення змін. Чи є шанси, розповіли експерти.

Він нагадав, що за консервацію наявної системи охорони здоров'я України платить людськими життями. «Це занадто висока ціна. Тому я звертаюся до кожного народного депутата й закликаю об'єднатися, щоб почати побудову якісно нової системи фінансування охорони здоров'я в країні», – підкреслив прем'єр.

Раніше в Раді підрахували, чи вистачить грошей на медреформу в Україні.

Нагадаємо, в Києві медпослуги переведуть на європейські стандарти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: