Парубій розповів, коли Рада може ухвалити медичну реформу

Читать на русском
Голова Верховної Ради Андрій Парубій прогнозує, що парламент наступного пленарного тижня, 17-20 жовтня, розгляне законопроект про медичну реформу.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій заявив, що парламент може ухвалити медичну реформу наступного тижня.

Про це повідомляє прес-служба ВР, передає «Слово і Діло».

«Ми всі, хто живе в Україні й лікується в українських лікарнях, усвідомлюємо, що система охорони здоров'я працює не так, як треба. Залишити українську медицину в тому пострадянському вигляді, який зараз є, – це злочин! ... Я сподіваюся й вірю, що парламент ухвалить позитивне рішення. Я – за медичну реформу!», – зазначив спікер.

За його словами, «сфера охорони здоров'я в Україні і фізично, і морально застаріла – її потрібно негайно перезапускати».

«Законопроекти медичної реформи допоможуть оптимізувати витрати на медичну галузь в Україні й реально підняти її ефективність. Лікарі отримають належну й гідну оплату праці, яка справедливо залежатиме від результату – кількості пацієнтів, яким надано медичну допомогу. Встановлюється державний гарантований пакет послуг і ліків, вартість яких повністю покривається за рахунок бюджетних коштів. Ці послуги й ліки громадяни дійсно отримають безкоштовно», – розповів Парубій про основні аспекти медичної реформи.

Відомо, що на початку жовтня голова фракції «Блоку Петра Порошенка» Артур Герасимов заявив, що Рада має ухвалити медичну реформу до того, як на розгляд парламенту буде винесений проект бюджету на 2018 рік.

Раніше політолог Василь Мокан, розповів «Слову і Ділу», чи зможе український парламент ухвалити медичну реформу.

Нагадаємо, за словами Володимира Гройсмана за півроку програмою «Доступні ліки» скористалися понад 6,5 мільйонів українців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: