Законопроект про реінтеграцію Донбасу: що не так із документом і кому він потрібен

Читать на русском
Володимир Воляполітичний експерт

По-перше, складно назвати саме законом те, що пропонується для реінтеграції Донбасу. По-друге, складається враження, що всім байдуже до цього документа як плану повернення територій.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Володимир Воля, оцінюючи законодавчі ініціативи щодо реінтеграції Донбасу.

«Складається враження, що насправді на цей документ, грубо кажучи, махнули рукою всі. Найгірше, що цьому є пояснення. Документ занадто декларативний, дискусійний. Є побоювання, що навряд чи після цього закону хтось узагалі звертатиме серйозну увагу на це питання. З юридичної точки зору, документ ні про що», – констатував експерт.

На його думку, закон щодо реінтеграції був потрібен владі радше як політична декларація.

«Документ зліплений із норм різних міжнародно-правових актів, які стосуються зовсім різних ситуації та питань», – додав він.

Закон про реінтеграцію Донбасу: аргументи «за» і «проти» у Верховній РадіХто з депутатів обіцяв підтримати законопроект про реінтеграцію Донбасу, хто виступає проти та що з цього вийде – в огляді «Слова і Діла».

Політолог припустив, що в такому вигляді, навіть якщо його затвердять, навряд чи закон матиме практичне значення.

«Якщо його ухвалять у другому читанні, законопроект залишиться для внутрішнього використання, та й то, скоріш за все, виключно в політичних агітаційних цілях», – резюмував Володимир Воля.

Всі аргументи «за» і «проти» законопроекту про реінтеграцію Донбасу – в матеріалі за посиланням.

Раніше аналітики «Слова і Діла» з’ясували, чиї голоси стали вирішальними в голосуванні за закон про повернення ОРДЛО.

Тим часом у БПП наполягають, що закон про реінтеграцію Донбасу є невідкладним і голосування в другому читанні відбудеться згідно з регламентом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: