Гримчак пояснив, чому Крим не слід вносити до закону про реінтеграцію Донбасу

Читать на русском
Питання деокупації анексованого Росією Криму не слід вносити до законопроекту про реінтеграцію Донбасу, оскільки для півострова вже існує інший закон.

Питання деокупації анексованого Росією Криму не слід вносити до законопроекту про реінтеграцію Донбасу, оскільки для півострова вже існує інший закон.

Таку думку висловив у ефірі телеканалу «112 Україна» заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрій Гримчак, повідомляє «Слово і Діло».

Голосування щодо Донбасу: чиї голоси стали вирішальнимиПоказуємо, як парламент голосував за доленосні для Донбасу закони – про реінтеграцію окупованих територій та продовження особливого статусу.

Він нагадав, що щодо Криму вже існує закон, яким визначена і його окупацію, і на законодавчому рівні визнаний факт російської агресії на півострові. Тому, за його словами, немає необхідності додавати кримський пункт до законопроекту щодо звільнення Донбасу.

Микола ВеличковичНародний депутат України
Величкович запевнив, що підтримає визнання Росії агресоромСказано 4 жовтня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Законопроект про державну політику щодо окупованих територій і окремих регіонів Луганської та Донецької областей був узгоджений із нашими союзниками. Щодо Криму, то в квітні 2014 року був ухвалений закон, який чітко встановив, що в Криму є російська агресія, Крим був окупований. Навіщо до закону про окремі регіони Луганської та Донецької областей вносити Крим, я не розумію. Щодо Криму всі питання вирішені давно в юридичному та світовому контексті», – заявив Гримчак.

Раніше в «Батьківщині» назвали свій варіант закону про реінтеграцію Донбасу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: