Голосування щодо Донбасу: чиї голоси стали вирішальними

Читать на русском

Сьогодні вранці у Верховній Раді відбулися два доленосних голосування за подані президентом законопроекти – за №7163 «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях» (про реінтеграцію Донбасу) в першому читанні та №7164 «Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей». Другий законопроект Рада ухвалила вже остаточно.

За проект закону №7163 основну кількість голосів дали члени коаліції – «Блок Петра Порошенка» (114) та «Народний фронт» (71). Решту голосів дали Радикальна партія (17), «Воля народу» (12) та позафракційні (19). В підсумку президентський законопроект про реінтеграцію Донбасу в першому читанні підтримали 233 народних депутати.

Другий проект закону, №7164, під час голосування за ухвалення в цілому зібрав 229 голосів парламентарів. 122 з них дала фракція БПП, 59 – НФ, 19 – депутатська група «Відродження». Про розкол в «Опоблоці» свідчить чергове голосування частини їхніх нардепів за президентську ініціативу, адже від них законопроект про продовження особливого статусу Донбасу отримав 9 голосів. 10 віддали позафракційні, 8 – «Воля народу» і ще 1 – «Самопоміч».

До слова, єдиним депутатом від фракції «Самопомочі», що голосував за проект закону №7164, виявилася Наталія Веселова, за що фракція негайно виключила її зі своїх лав.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: