ЄС відмовив Молдові у фінансовій допомозі

Читать на русском
Євросоюз не буде перераховувати додаткові кошти до державного бюджету Республіки Молдова для підтримки реформ в секторі правосуддя.

Євросоюз не буде перераховувати додаткові кошти до державного бюджету Республіки Молдова для підтримки реформ у секторі правосуддя.

Про це йдеться в заяві на сайті представництва ЄС в Молдові, передає «Слово і Діло».

«ЄС уважно стежив за процесом реформ і відзначив, що молдовська влада проявила недостатню прихильність реформуванню сектора правосуддя в 2014 і 2015 роках. При недостатньому розподілі коштів і персоналу необхідні реформи не проводилися. У результаті прогресу було недостатньо», - йдеться в заяві.

Це означає, що молдовська влада не виконала умови ЄС для отримання останнього фінансового траншу в рамках програми реформи правосуддя на суму 28 млн євро. Ця сума не буде виплачена державному бюджету Молдови, але залишиться в ЄС.

Секторальна бюджетна допомога Молдові, спрямована на реформування юстиції, повинна була скласти 58,2 млн євро. Із цієї суми 15 млн євро Молдові виділили в листопаді 2013 року, ще 13,2 млн євро країна отримала в серпні 2014 року.

Нагадаємо, Додон жадає підсилити свою владу в Молдові.

Раніше повідомлялося, Україна і Молдова обговорили нову угоду про спільний прикордонний контроль.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: