Президент Молдови озвучив рішення щодо політичного притулку для судді Чауса – ЗМІ

Читать на русском
Президент Молдови Ігор Додон відмовив судді Дніпровського районного суду Києва Миколі Чаусу в наданні політичного притулку.
Суддя Дніпровського районного суду Києва Микола Чаус

Президент Молдови Ігор Додон розглянув прохання судді Дніпровського районного суду Києва Миколи Чауса про надання йому політичного притулку й відмовив у його задоволенні.

Про це «Українським новинам» повідомило джерело в правоохоронних органах, передає «Слово і Діло».

Справа проти Чауса: які обхідні шляхи екстрадиції має суддя-втікачУ Молдові суд відмовився розглядати справу про екстрадицію українського судді-втікача Миколи Чауса. Наразі в САП повідомили, що досі чекають рішення від молдавської влади. У справі розбиралися експерти.

«Нам це підтвердили молдовські прокурори», – сказало воно. Подробиць джерело не повідомило.

Нагадаємо, 9 серпня 2016 року детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП викрили суддю Чауса в отриманні хабара в розмірі 150 тисяч доларів. Зазначені грошові кошти були виявлені в двох скляних банках, які суддя особисто намагався зарити на подвір'ї власного будинку.

6 вересня Верховна Рада підтримала подання Генеральної прокуратури України про надання згоди на затримання та арешт судді. При цьому Чаус втік з України. З 11 листопада 2016 року суддя перебував у міжнародному розшуку по лінії Інтерполу.

Суддя райсуду Кропивницького придбав квартиру майже за мільйонСуддя одного з райсудів міста Кропивницького витратив понад 900 тисяч гривень на купівлю нового житла у Львові.

1 березня 2017 року Чаус здався правоохоронцям у Молдові. Відразу після цього САП заявила про намір вимагати його видачі Україні для проведення досудового розслідування відповідно до законодавства.

10 серпня в НАБУ повідомили, що провели всі слідчі дії в рамках досудового розслідування.

У вересні 2017 року керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявляв, що питання екстрадиції українського судді Миколи Чауса з Молдови в Україну залежить від рішення президента країни Ігоря Додона.

4 жовтня Вища рада правосуддя тимчасово відсторонила від посади суддю Дніпровського районного суду Миколу Чауса.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: