Всупереч забороні Додона, молдовські військові таки приїхали до України

Читать на русском
Всупереч забороні президента Ігоря Додона, Національна армія Молдови візьме участь у міжнародних навчаннях на території України.

Національна армія Молдови візьме участь у міжнародних навчаннях Rapid Trident 2017 на території України всупереч забороні президента Ігоря Додона.

Про це повідомляється на сайті Міністерства оборони Молдови, передає «Слово і Діло».

«Контингент Національної армії, що складається з 57 військовослужбовців, бере участь у навчаннях Rapid Trident 2017 у Міжнародному миротворчому центрі «Яворів» в Україні із 7 до 23 вересня», – йдеться в повідомленні.

Молдовський контингент складається із солдатів 22-го миротворчого батальйону та бригади «Молдова-1».

За словами командира молдовського контингенту підполковника Олександра Маркуци, метою навчань є розвиток рівня взаємодії військ, зміцнення обороноздатності та просування іміджу Національної армії Молдови на міжнародній арені для подальшої участі в миротворчих місіях.

Нагадаємо, 5 вересня президент Молдови Ігор Додон заборонив військовим брати участь у навчаннях Rapid Trident-2017 в Україні.

Наступного дня уряд Молдови схвалив рішення, згідно з яким молдовським армійцям дозволялося брати участь у навчаннях. Проте Додон призупинив дію урядової постанови, наполягаючи, що участь армії у навчаннях за межами країни має схвалювати головнокомандувач Збройних сил, тобто президент.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: