Україна і Молдова обговорюють нову угоду про спільний прикордонний контроль

Читать на русском
Прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп заявляє, що Україна і Молдова обговорюють нову угоду про спільний прикордонний контроль.

Прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп заявляє, що Україна і Молдова обговорюють нову угоду про спільний прикордонний контроль.

Про це він заявив, під час спільного з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом брифінгу в Одесі в п'ятницю, передає «Слово і Діло».

Російську делегацію депортували з МолдовиМолдова заборонила в'їзд членам делегації з Росії та Південної Осетії, які прямували до Придністров'я.

«Ми обговорювали і в плані ще обговорення затвердити нову угоду про спільний контроль між Молдовою і Україною таким чином, щоб у майбутньому можна було розширювати ці пункти контролю по всьому периметру кордону», - сказав Філіп.

Прем'єр Молдови зазначив, що спільний прикордонний контроль на українсько-молдовському кордоні запроваджується в інтересах громадян, оскільки дозволяє спростити процедури, а незадоволеними можуть бути тільки ті, хто був зав'язаний в корупційні схеми на кордоні.

Як повідомлялося, у липні був введений спільний прикордонний контроль в пункті пропуску «Кучурган-Первомайськ» на кордоні між Україною та Молдовою.

Раніше повідомлялося, що молдавським військовим заборонили брати участь в міжнародних навчаннях в Україні.

Нагадаємо, що в Україні набув чинності закон про біометричний контроль на кордоні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: